måndag 19 april 2010

Vulkanweekend

15 minuter innan den förbeställda taxin skulle ta oss till Arlanda för flyg t Åre kom sms:et.
Ert flyg inställt. Ere ett skämt?
Ett halvordnat kaos utbryter. Heidi sitter och pratar med skistar om att vi kommer tidigare och kanske kan smyga in innan 15.00. Medan jag fått sms och börjar koppla upp mig på SJ. Vi hittar 8 biljetter till Åre. Lena ska betala, hennes nya EuroCard har fått en ny kodfunktion, som hon inte har. Back i browsern, byt kort och fssssst, SJ sajten lägger av pga överbelastning. Springer ner med allt till taxin som nu får ny destination. Centralen. Jag och Lena drar före och springer in på biljettstationen och får tag på plåtar. Jippie.

Militären har övning på centralen, lite rök och gröna gubbar...
Mitt i allt undrar Pena, kanske det är en vink om att vi inte ska åka till Åre som vi hela tiden jobbar runt och löser problem efter problem som en väloljad maskin. Ungarna (undgomarna) har världens bästa humör och bär springer fixar och donar. 70% av resenärerna är inhoppade från olika flyg känns det som. Alla är tillmötesgående och hjälper varandra och pratar om vilken tur de hade som kom med tåget mitt i all röra etc. Lite motgångar e nog bra för människan.

Väl på tåget börjar vi med att boka av östersundstaxin, meddela att vi kommer senare, slår oss för bröstet att vi fixade tågbiljetter, att vi spar in en halvdags liftkort x8 etc.

Väl i åre flyter allt på som vi nu vant oss. Svinkall vind, in i lgh, stor och fin. Jag fyller hela diskamaskinen direkt för att tvätta av alla OLLADE glas, bestik och tallrikar. Sedan kommer chocken. Bastu/duschrummet luktar sur disktrasa slash grävling.

Ner å klaga, skistar kollar lite och skurar lite men det går inte att använda. tigger tillbaka llite pengar, skurar själva med cillitbang mögelgift. Stanken går ur men ingen vill basta.

Vind och snöfall och kallt. bara lågzon öppen i två dagar. Åre har blivit ännu dyrare och faktiskt ännu snorkigare. Alla ska leka exklusiva och tror att man vill ha stureplan när man faktiskt åker ifrån stureplan. Bord är "reserverade" och det är kö in till afterskin på fjällgårn. Nattklubbskö, med dörrvakt med bricka. Hallå?

Broken och Timmerstugan regerade. Körde sitt gamla system, ingen bokning kom in och skriv upp dig, ta en drink i baren. Timmerstugans käk va kanon.

Kollade Jon Olssons bil, feta hopp och testade GoPro kameran. Bra helg avslutades med att husera Nordgrenarna som inte kunde åka med sitt tänkta plan till Helsinkki.

å på lördag ska man dit igen. Life is good.

1 kommentar:

  1. Fan Törna slå e pling nästa gång ni är på vift i Jämtland!!! hade ju varit grymt trevligt att dela lite minnen över en kall malt :-)

    MvH
    Eric

    SvaraRadera