lördag 3 april 2010

Långfredagsmiddag.

Med Sabine, Kristoffer och Thomas.

Kaj tipsade om Vinvin appen och den funkade klockrent, Hittade ett vitt fyndvin som var gott. En jättetrevlig Chardonney... hahaha - tänker på norrlands guld reklamen.

Vi valde mellan de Amaronen vi druckit förut som var svingod men bara fått 2 stjärnor och bestämde oss för att go big satsa 10 spänn till per flarra och ta denna 4 stjärniga. Sviiiingod!

Sabine och Thomas och Kristoffer kom med en ny skumpa som var helt ok. Sabine hade, hennes ord - 80tals förrätt - melon och parmaskinka till föris. Därefter gick det ju inte att börja slaffsa i sig köttet utan att först få ett par al dente sparrisar med prosciutto linda. Lite som jänkarnas pigs in a blanket med korv och bacon...




Potatisgratäng på halvfabrikat men lite spetsad med mer ost och jordärtskocka (tack Bäcklins för den introduktionen). mmm



2 kg oxfilé som studsade i grillpannan för att få fint mönster och sedan in i ugnen på svag värme. Liiiiite för länge men smälte ändå i munnen. Det blev t.o.m över (Razmus gillade det så mycket att han åt en stor portion till frukost...)


Efterätten, kladdkaka, hallon, grädde gled ner trots svällande buk.

sedan satt vi och surrade till 03. Under småtimmarna kände jag en lite halstorrhet komma krypande och idag har jag feber. Skit också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar