torsdag 29 april 2010

Gamla kort

Hittade massa kul bilder när vi letade efter eventuell studentplakatbild till Andrea.
Sköna grabbar på bilden. Inte lika roligt att se Bilder på Razmus på samma sätt nu...
Fast han e ju good boy.

måndag 26 april 2010

Spänning


hoppsan 20 cm nö snö med sommardäck. Kunde nätt och jämt hålla kvar bilen i spåren efter lastbilen, åkte av vid gävlebro och kom precis upp för avfarten.
Fritte hade redan vid första bredsladden börjat leta beg. vinter på blocket.se halv 7 på morgonen. John såg för första gången fördelen med en iPhone... Efter ett antal däckfirmor blev det till slut blocket-killen i Valbo. Halkade dit i snigelfart och bytte däck på plats. Tur att jag tog med mig takräcket så att vi fick ut skidorna ur bilen nu när 4 breda 17tums sommardäck skulle in...

Det var snökaos ett par mil till sedan barmark hela vägen till Åre. En förtrollad helg i goda vänners lag. Men det är en annan story.

måndag 19 april 2010

Vulkanweekend

15 minuter innan den förbeställda taxin skulle ta oss till Arlanda för flyg t Åre kom sms:et.
Ert flyg inställt. Ere ett skämt?
Ett halvordnat kaos utbryter. Heidi sitter och pratar med skistar om att vi kommer tidigare och kanske kan smyga in innan 15.00. Medan jag fått sms och börjar koppla upp mig på SJ. Vi hittar 8 biljetter till Åre. Lena ska betala, hennes nya EuroCard har fått en ny kodfunktion, som hon inte har. Back i browsern, byt kort och fssssst, SJ sajten lägger av pga överbelastning. Springer ner med allt till taxin som nu får ny destination. Centralen. Jag och Lena drar före och springer in på biljettstationen och får tag på plåtar. Jippie.

Militären har övning på centralen, lite rök och gröna gubbar...
Mitt i allt undrar Pena, kanske det är en vink om att vi inte ska åka till Åre som vi hela tiden jobbar runt och löser problem efter problem som en väloljad maskin. Ungarna (undgomarna) har världens bästa humör och bär springer fixar och donar. 70% av resenärerna är inhoppade från olika flyg känns det som. Alla är tillmötesgående och hjälper varandra och pratar om vilken tur de hade som kom med tåget mitt i all röra etc. Lite motgångar e nog bra för människan.

Väl på tåget börjar vi med att boka av östersundstaxin, meddela att vi kommer senare, slår oss för bröstet att vi fixade tågbiljetter, att vi spar in en halvdags liftkort x8 etc.

Väl i åre flyter allt på som vi nu vant oss. Svinkall vind, in i lgh, stor och fin. Jag fyller hela diskamaskinen direkt för att tvätta av alla OLLADE glas, bestik och tallrikar. Sedan kommer chocken. Bastu/duschrummet luktar sur disktrasa slash grävling.

Ner å klaga, skistar kollar lite och skurar lite men det går inte att använda. tigger tillbaka llite pengar, skurar själva med cillitbang mögelgift. Stanken går ur men ingen vill basta.

Vind och snöfall och kallt. bara lågzon öppen i två dagar. Åre har blivit ännu dyrare och faktiskt ännu snorkigare. Alla ska leka exklusiva och tror att man vill ha stureplan när man faktiskt åker ifrån stureplan. Bord är "reserverade" och det är kö in till afterskin på fjällgårn. Nattklubbskö, med dörrvakt med bricka. Hallå?

Broken och Timmerstugan regerade. Körde sitt gamla system, ingen bokning kom in och skriv upp dig, ta en drink i baren. Timmerstugans käk va kanon.

Kollade Jon Olssons bil, feta hopp och testade GoPro kameran. Bra helg avslutades med att husera Nordgrenarna som inte kunde åka med sitt tänkta plan till Helsinkki.

å på lördag ska man dit igen. Life is good.

tisdag 13 april 2010

Ernesto Guerra

Idag såg jagHan satte upp lappar med sin namn på kungsgatan. Han borde ta och tapetsera stan med våra tandem afficher.

söndag 11 april 2010

En andra chans

Efter tre dagars sjukskrivning känns det på något sätt att jag fått en extra chans i livet. Man liksom lever på övertid. Allting känns lite överdrivet fantastiskt. Jag frågar mig inför alla beslut: om jag visste att jag skulle dö imorgon vore det detta jag skulle tillbringa min sista dag i livet med. Japp! Det låter såklart överdrivet men jag e fan aldrig sjuk och nu känns det som att kroppen säger: nu får du fan börja röra på dig, välja bort jobba som en idiot och framför allt skicka ut sjuka clients ur rummet. Hade jag gillat sjuka människor hade jag väl blivit sjuksyrra typ.

För att testa hur imunförsvaret återhämtat sig tog jag med mig spade och skottade snö i Gryttjom, åt Månkarbopizza och blev ömsom blöt och ömsom svettig. Check, det funkade.
För att ta det ett steg längre drog jag Berns och LoveBoat. Mest för att kika på Sydney the hard working DJ från Big Brother Diskoteket från förr. Jag var för ung för att komma in på BB men nu stod han där. 72 bast med visselpipa, tamburin, marackas och framför allt vinyl 12:or!

Gamla goda Technics spelare med stod och scratch funktion.
Min gamla husgud när det gäller funk/rock/disco dans är Fredrik Liljenberg som lirade på Village. Han är stadig DJ på LB och har gått över till mer digitalt hantverk men drar alltid iväg ett pass med vinyl plattor som han blandar friskt och mixar kors och tvärs. Stretch, Kjell Alinge, Mothers Finest, Thomas Rufus, KC and the Sunshine Band och Stones i en härlig blandning.

LB börjar bli lite Tara-hysteriskt med alla dessa -åh va vi e snygga, pigga och fortfarande har kul ute medelålders människor (som jag) men flera av mina polare skiter i att gå dit nuförtiden. Fast jag träffade Didi, nedrest från Dalarna. Det var jäkligt kul att catcha upp lite.

Hur som helst det var ju först och främst ett imunförsvarstest som man kunde få ha sina boots och dansa lite till gamla tunes.
Som krona på verket drog vi till IKEA i dag och köpte en riktig säng till Andrea. Här står Heidi och drar en 5kronorswiener medan hon vaktar prylarna.

Hittills funkar kroppen! Nu gäller det bara att ha kvar fokus på att inte ödla tid på skit.

lördag 10 april 2010

Förföljd - pressure

Nu är det tydligen folk som redan följer ens bravader på twitter och jag som inte hinner twittra och i ärlighetens namn inte har hunnit få full koll på det från mobilen ännu (det har varit en del sysselsättning med att få vårt kära flygplan med i matchen samtidigt som resten av säsongstarten). Från Macen känns lite Overboogie liksom. Får vänta tills David kommer hem och vi får ta en förtäckt välkomst middag (som egentligen bara är ett förtvivlat försök att hänga med) och planering inför den fetast hoppfilmen någonsin. Troligtvis i 3D eller stereoscopic som vi postnördar säger för att belysa att det inte är en animerad film. (Om nu David läser så är du min idol)

fredag 9 april 2010

Tröstshopping

Har varit hemma i 3 dagar nu och blir inte mycket bättre, Nu har även Razmus blivit torr i halsen och snuvig. Shit, vi som ska till Åre på torsdag. However, nu har jag beställt en liten kamera att ha på sig, att montera fast på allt möjligt och filma roliga saker med. Det blev en GoPro HD efter att ha stött och blött en del och till slut tagit Davids ord som vägledande.

Motorversionen har flest roliga fästen men saknar hjälm-med-hål-fästet så det fick jag beställa separat.


Inför sommarens eventuella vattenäventyr vill man ju även kunna få fast den på sin surfbräda.Nu kan jag knappt bärga mig tills jag kan komma ut och härja och föreviga min POW.



torsdag 8 april 2010

Koka soppa på en spik

Jag såg nyss 3-4 versionen av Davids äventyr ovan och i österikes skogar på vimeo.



Nu i slomo, fantastiskt vackert till klassiskt piano.

Davids känsla och talang har att det blir som lite modern TV över det hela. Mjölka ur så mycket som möjligt av samma klipp om och om igen och igen och igen och efter pausen och igen och före pausen och igen..... Det slog mig vad en halvtimmes TV på reklamkanal egentligen innehåller. först och främst minst 8 min reklam sedan lite stations grafik, ev trailers och sedan programmets efter pausen, före pausen collage sedan ett par repriser under själva programmet gärna i slowmotion. Plus alla repriser från förgående program och smygtittar från nästkommande. Jag gissar ca 12 minuters bilder som täcker för att man ska ha 30 minuter i TV tablån. Detta format funkar på allt allt ifrån lyckliga överlevare i diverse katatrofer, fuskbyggen och gömdkameraintervjuer till hollywoodfruar och svenska idrottsstjärnor som tävlar. Samma format om och om igen...
Man har ett par bildsekvenser som man bygger upp ett helt inslag med och efter inzoomningar spegelvändningar slomotion etc så ser bilderna så pass olika ut att vi låter det passera.

Medan en del har oändligt med material klipper så fort, men bra att de känner bildtorsk ändå.

så länge det så.



onsdag 7 april 2010

Min första sjukdag från Chimney Pot, (tror jag)


Tröstar mig med glass. Som e bra mot förkylning.

lördag 3 april 2010

Studenten närmar sig för Andrea


Hon har skaffat mössa och haft sin skiva. Nu är det lite slutspurt i plugget blandat med jobb och fester. Vi letar efter den mest pinsamma bilden till hennes plakat...
Det här fettot är helt klart kandidat. Hahaha.


Påsklunch i Väsby

Hem till farsan på påsklunch. Både Kia och Carola var upptagna. Pontus med. Så Niclas kom solo utan kids.Men Razmus Heidi och Andrea och jag var fulltaliga. Ägghalvor, laxpudding snaps och kaffe med finsk Memma. Fan va vidrigt det är egentligen. Men man slevar i sig lite och tänker på vår finska släktingar i himlen...



Långfredagsmiddag.

Med Sabine, Kristoffer och Thomas.

Kaj tipsade om Vinvin appen och den funkade klockrent, Hittade ett vitt fyndvin som var gott. En jättetrevlig Chardonney... hahaha - tänker på norrlands guld reklamen.

Vi valde mellan de Amaronen vi druckit förut som var svingod men bara fått 2 stjärnor och bestämde oss för att go big satsa 10 spänn till per flarra och ta denna 4 stjärniga. Sviiiingod!

Sabine och Thomas och Kristoffer kom med en ny skumpa som var helt ok. Sabine hade, hennes ord - 80tals förrätt - melon och parmaskinka till föris. Därefter gick det ju inte att börja slaffsa i sig köttet utan att först få ett par al dente sparrisar med prosciutto linda. Lite som jänkarnas pigs in a blanket med korv och bacon...




Potatisgratäng på halvfabrikat men lite spetsad med mer ost och jordärtskocka (tack Bäcklins för den introduktionen). mmm



2 kg oxfilé som studsade i grillpannan för att få fint mönster och sedan in i ugnen på svag värme. Liiiiite för länge men smälte ändå i munnen. Det blev t.o.m över (Razmus gillade det så mycket att han åt en stor portion till frukost...)


Efterätten, kladdkaka, hallon, grädde gled ner trots svällande buk.

sedan satt vi och surrade till 03. Under småtimmarna kände jag en lite halstorrhet komma krypande och idag har jag feber. Skit också.